De neusademhaling een nieuwe manier om te ademen.

Veel mensen roepen dan, ik adem altijd door mijn neus. Ik adem nooit door mijn mond! Tja is dat wel zo, ben je niet onbewust vaak oppervlakkig aan het ademen of zelfs door je mond wanneer je denkt meer lucht nodig te hebben.

Door je neus ademhalen is eigenlijk het beste wat je kunt doen om je ademhaling te reguleren. Natuurlijk kun je best een keer door je mond ademen wanneer je echt veel lucht nodig hebt maar dat is dan tijdelijk.

Wanneer je door de neus ademhaalt zorg je ervoor dat de zuurstof beter in je longen verdeelt word en zorgt er ook voor dat de gehele long (die uit meerder stukken bestaat) gevoed word met zuurstof. Deze stukken worden ook wel lobben genoemd en met name de onderste hebben een verhoogde concentratie van bloed en er zitten ook meer kalmerende zenuwen zodat je bij een diepere neusademhaling ook rustiger gaat worden.

Ook werkt de neusademhaling beter bij mensen die het “zuur’ hebben. Het middenrif waar dit vaak mee te maken heeft moet soepel kunnen bewegen om het brandende maagzuur tegen te gaan, je merkt dan ook vaak op dat een neusademhaling het stress niveau vermindert omdat je ademhaling dieper gaat en er meer zuurstof naar je organen gaat, de bloedstroom verhoogt en zorgt voor een verlaging van je stikstofoxide.

Mocht je een keer in een spannende situatie komen en je hartslag gaat op hol dan kun je met een geconcentreerde neusademhaling je hartslag en je spanning onder controle krijgen.

  • In de Mindfulness wandel training leer je dit soort toepassingen allemaal te gebruiken.
  • Je leert om je ademhaling bewust te gebruiken en wat het met je doet.
  • Je gebruikt Mindfulness in combinatie met wandelen en ook dat zorgt voor meer en diepere ontspanning.
  • Je gaat bewuster je omgeving opnemen en daarvan genieten

Wil jij dit ook, sluit je dan aan bij een MindFulness wandel training van 4 wandeltrainingen. Het is geschikt voor alle leeftijden en alles gaat op een rustig tempo (geen joggen of hardlopen)

?