Waarom ga je nou starten met MindFul Wandelen? Een vraag die me vaak is gesteld en zeker begrijpelijk omdat ik al een drukke praktijk heb met mijn MindFulness trainingen. Wanneer je dan als fulltime mindfulness trainer wekelijk veel groepen hebt om het mooie van MindFulness door te geven dan mag je ook voor jezelf zorgen en vooral goed zorgen!

Samen met mijn man lopen we geregeld een rondje dorp van zo’n 4,5 km en dagelijks probeer ik de 10.000 stappen vol te maken (lukt echt niet altijd hoor). In het buitenland en dan met name in Frankrijk waar wij ook retraites en wandel vakanties geven lopen we ook geregeld en zo komt van het een het ander, en is MindFul Wandelen.nl gestart.

Voor mij zijn de volgende 5 redenen het belangrijkste om aan wandelen te doen, heb jij er ook een paar dan mag je ze sturen en zet ik ze bij de lijst van 50 gezonde redenen om aan wandelen te doen.

 • Ik doe aan wandelen omdat ik graag gezond wil blijven.?

  Wandelen is goed voor lijf en leden zeggen ze wel eens. Het is goed voor je hart en longen, gewrichten, botten etc. etc. Eigenlijk is het voor al je organen in meer of mindere mate een gezonde boost om te gaan wandelen.

 • Tijdens het wandelen ervaar ik veel nieuwe dingen.

  Gedurende een wandeling sta je veel dichter bij alles om je heen, je ruikt en hoort alles duidelijker, je ziet van alles om je heen en je komt soms op plaatsen waar je nog niet eerder bent geweest. Allemaal thema’s uit de MindFulness, je zintuigen gebruiken en met een open blik “jouw pad” bewandelen. En deze thema’s worden met MindFul wandelen in de praktijk gebracht op een ludieke manier.

 • Ik ben bewuster tijdens een wandeling.?

  Dan moet je wel je telefoon in je zak houden en ook niet met oortjes rondlopen, nee gewoon bewust genieten van je wandeling, om te wandelen om even uit je hectische dag en bezigheden te stappen. Je mag toch best even tijd voor jezelf nemen, even genieten van een zonnestraal op je gezicht, een natte regendruppel die op je handen valt of gewoon even niets!

 • Ik word er blijer van, jij ook??

  Wanneer je last hebt van stress gerelateerde klachten zoals een burn-out dan word je vaak aangeraden om te gaan wandelen en inderdaad dat helpt je. Wandelen is goed tegen stress en depressies en ik heb er zelf ervaringen genoeg mee om dit te onderschrijven met hoofdletters.

 • Ik hoop dat het ook een paar kilo gaat schelen.

  Ja dat zou mooi zijn, even een paar honderd calorie?n verbranden en bij thuiskomst een gevulde koek nemen of een stuk chocolade. Ik weet zeker dat dat je niet gaat helpen om kilo’s te verliezen met wandelen. Ik denk zeker dat je gewichtsafname kunt hebben maar dan zal de rest van je levenswijze ook aangepast mogen worden in veel gevallen, toch? Wees eerlijk tegen jezelf maar begin vooral wel met MindFul wandelen voor alle andere positieve kenmerken en dan is een afname van gewicht alleen maar een bonus.